To już czwarta edycja cieszącego się ogromnym powodzeniem Dnia Piernika w Gastronomiku, a nasz piernik pomimo swych 51 lat nadal zachwyca smakiem i aromatem . Liczne atrakcje, które przygotowaliśmy dla gimnazjalistów, jak co roku przyciągnęły tłumy do naszej szkoły.
Gimnazjaliści wzięli udział w konkursach zdobienia pierników, a także stylizacji fryzur. Bo przecież kształcimy nie tylko kucharzy, a także fryzjerów, hotelarzy i kelnerów. Każdy kierunek kształcenia został pięknie zaprezentowany podczas tych nietypowych Drzwi Otwartych, a liczne warsztaty : dekoracji świątecznych , sztuki nakrywania stołu wigilijnego, zdobienia pierników, a także czesania fryzur sylwestrowych dały możliwość nabycia nowych umiejętności.
Nasza kuchnia przez cały czas serwowała pyszne wigilijne smakołyki, a zbędne kalorie można było na bieżąco spalać w czasie świątecznej zumby. Jak co roku naszą imprezę uświetniła obecność Pań Anety i Wiktorii Miklas, których mistrzowskie prace dekoracji piernikowych cieszyły oko wszystkich przybyłych, za co serdecznie dziękujemy!
Nasi uczniowie też mieli możliwość udziału w konkursach związanych z piernikiem . Kolejny już raz wzięli udział w konkursie ,, Oda do piernika „ oraz ,,Dekoracje świąteczne z piernika”. Zwycięzcą serdecznie gratulujemy !