W dniu 26 września 2016 r. uczniowie klasy II i III technikum hotelarskiego uczestniczyli w wycieczce do Poznania na targi POLAGRA GASTRO, INVEST HOTEL i SMAKI REGIONÓW. Zgodnie z ideą targów mieliśmy okazję zapoznać się z nowościami w zakresie funkcjonowania hoteli – również tych ze specjalizacją welless & Spa oraz restauracji. Z nowości dotyczących wyposażenia technicznego – ciekawym rozwiązaniem była ruchoma ścianka wspinaczkowa – rodzaj pionowej bieżni z szerokim zakresem parametrów obsługi. Dużym zainteresowaniem publiczności cieszył się konkurs gastronomiczny – PRIMERBA CUP, gdzie jurorami byli znani w branży szefowie najbardziej prestiżowych restauracji w Polsce, a wśród nich również laureaci konkursu TVP 2 Top Chef. Mogliśmy również obejrzeć widowiskowe pokazy kulinarne i skorzystać z licznych degustacji wyrobów gastronomicznych.
Opiekunem grupy była pani Elżbieta Gabryszak
Zapraszamy do galerii.